Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som tilbys av både banker og andre finansinstitusjoner. For mange låneprodukter krever finansinstitusjonene at man enten stiller sikkerhet eller stiller med en kausjonist. Sikkerhet er som regel pant i bolig eller bil, mens en kausjonist er en person som garanterer for lånet ditt, slik at banken kan kreve penger av denne personen hvis lånetakeren misligholder lånet sitt eller ikke klarer å gjøre opp for seg.

Forbrukslån som du som regel få innvilget uten sikkerhet eller kausjonist, så sant du har en fast inntekt og en ryddig økonomi. Men siden finansinstitusjonen ikke krever sikkerhet, så er konsekvensen at lånet blir dyrere, dvs. at lånet har høyere renter.

Et forbrukslån kan likevel være en god løsning hvis du er i en situasjon der du ikke kan stille sikkerhet eller med kausjonist.

Renten på forbrukslån kan variere stort mellom de ulike lånetilbyderne, med en effektiv rente fra rundt 15 prosent og helt opp til 30 prosent. Som regel får man den gunstigste renten på forbrukslån som tilbys av de store bankene, men disse stiller også som regel høyere krav til søkeren.

Det finnes en rekke forbrukslån som tilbys av andre finansinstitusjoner enn de store bankene, og disse har ofte spesialisert seg på forbrukslån. Her er det ofte større muligheter for at du får innvilget din lånesøknad, dog med en rente som kan være ganske høy.

Når du søker forbrukslån på nettet, søker du som regel via en online lånesøknad ved å fylle ut opplysninger om deg selv og din økonomi. Dine opplysninger sjekkes mot ulike kredittregistre. Som regel får du svar meget raskt, og ofte kan du få innvilget lån på dagen hvis du oppfyller kriteriene til lånetilbyderen. Er du heldig har du penger på konto allerede neste dag.

Vi vil anbefale at du sjekker ut ulike lånetilbydere før du søker om forbrukslån. Sett deg godt inn i rente- og avdragsbetingelser, og finn det lånet som du føler passer for deg.

Enten du trenger penger til å betale en tannlegeregning eller til en sårt trengt drømmeferie, så finnes det er lån for deg der ute.

You haven't connected an Adservice account on the setting page - please connect your Adservice account and try again.