Lån på dagen eller kredittkort?

Nå som norske banker tilbyr rekordrask utbetaling av forbrukslån gjennom lån på dagen, så kan det virke fristende til å ty til en slik løsning når man er pengelens og har et brått behov for penger. Men hvis man allerede har et kredittkort i lommeboka – bør man heller ikke bruke det?

Ulike bruksområder for lån og kredittkort

Et lån på dagen har sine fordeler dersom man ikke har et kredittkort, men hvis man dog har det så vil man ha umiddelbart tilgang til penger gjennom dette kortet. En ulempe er dog at kredittgrensen hos de fleste er mye lavere enn hva de kan få gjennom et forbrukslån.
Dessuten er renten på et kredittkort langt høyere enn ved et lån på dagen, og hvis man skal låne såpass mye penger at man ikke klarer å betale de tilbake innen 1 til 2 måneder så vil det derfor alltid være mer gunstig med et forbrukslån.

Store prosjekter = lån på dagen

Konklusjonen er derfor forholdsvis enkel. Skal man finansiere et større prosjekt som må betales innen kort tid, men der nedbetalingen skal skje over flere måneder, så er det et lån på dagen som gjelder. Er det derimot snakk om et mindre utlegg så vil et kredittkort være mer gunstig, ettersom disse kortene har en rentefri betalingsutsettelse.
Har man ikke et kredittkort fra før av så vil det i de fleste tilfeller være mer gunstig å søke om et lån på dagen enn å vente på at et slikt kort skal dukke opp i postkassa.

You haven't connected an Adservice account on the setting page - please connect your Adservice account and try again.
Posted in Artikler