Slik får du lån på dagen

De fleste lån på dagen gis i form av usikrede lån der bankene ikke stiller krav om sikkerhet. Dette er grunnen til at de fleste lån som gis på dagen er dyrere enn lån der det kreves sikkerhet. Billån og boliglån gis for eksempel med krav om sikkerhet i bilen eller boligen. Når bankene ikke har sikkerhet stiller de dermed større krav til blant annet betalingsevne og inntekt. Selv om det vanligvis er relativt enkelt å få et lån på dagen betyr det ikke at man er garantert å få innvilget sin lånesøknad.

Lån på dagen kalles populært forbrukslån, og siden denne typen lån normalt er usikret vil bankene kreve at du har tilstrekkelig inntekt til å betjene lånet ditt, og at du en god betalingshistorikk. I denne artikkelen ser vi på typiske ting som er viktig dersom du ønsker å få innvilget et lån på dagen.

Betalingshistorikk

Det finnes mange banker og andre lånetilbydere som tilbyr lån på dagen, men det finnes også mange som stadig vekk for avslag på søknader om slike lån. En vanlig grunn til at mange får avslag når de søker om forbrukslån er at de har en dårlig betalingshistorikk. Dette kan være fordi man tidligere har misligholdt andre lån eller fordi man har en aktiv betalingsanmerkning. Før man søker om lån på dagen anbefaler vi derfor at man forsøker å rydde opp i sin egen økonomi. Har man aktive betalingsanmerkninger vil man som regel ikke få innvilget sin lånesøknad. Det er derfor viktig at man gjør opp slike utestående krav som betalingsanmerkningen knytter seg til, og at man kontakter kreditorene for å få den til å slette anmerkningene. Kreditorer plikter nemlig å slette alle betalingsanmerkningen når kravet er gjort opp.

Dersom man har en ryddig betalingshistorikk, og en fast inntekt, vil man normalt få innvilget en søknad om lån på dagen.

Inntekt

At man kan betjene lånet man søker om er en viktig faktor for om man får innvilget en søknad om forbrukslån eller ikke. Bankene og lånetilbyderne er derfor påpasselig å undersøke inntekten. Hvilket inntektskrav som kreves varierer hos de ulike lånetilbyderne, men normalt kreves det at man har en fast inntekt. Søker man et mindre lån behøver kanskje ikke denne inntekten å være så stor, men dersom man søker et større forbrukslån krevet det ofte en fast inntekt på minst 250 000 kroner. Som hovedregel har bankene også en nedre grense for minimumsinntekt som må oppfylles for å få innvilget en lånesøknad i det hele tatt.

Jo større inntekten din er desto større lån kan du regne med å få.

Kredittsjekk

Alle banker som tilbyr lån på dagen foretar alltid en kredittsjekk før lånet innvilges. I dag lar de fleste lånetilbydere søkerne søke om lån direkte på nett. Der fyller man ut et skjema men informasjon om seg selv om sin økonomi. Ofte kan man også signere lånesøknaden direkte via bank-id. Kredittsøknaden går som regel automatisk, og man får er raskt svar på søknaden. For større forbrukslån er det imidlertid viktig å være klar over at man må ettersende dokumentasjon på opplysningene man har oppgitt om sin egen økonomi. Bankene krever som et minimum at man sender inn lønnsslipper og siste års selvangivelse.

You haven't connected an Adservice account on the setting page - please connect your Adservice account and try again.
Posted in Artikler