Trenger du låne penger raskt?

Havner du i en midlertidige knipe og trenger låne penger raskt, finnes det flere gode alternativer. Har du et godt kredittkort, kan du løse knipa med kortet. Problemet med denne løsningen er at rentene er høye og du har som regel en begrenset kreditt. Du kan også normalt låne i samme bank som du har et eventuelt boliglån i, eller andre typer lån, men da må du belage deg på at det tar tid. Forbrukslån fra en serviceinnstilt bank som spesialiserer seg på raske lån, er som regel det beste alternativet. Spesielt når det haster.

Hva koster det å låne penger raskt?

Kostnadene på denne typen lån, er renter og gebyrer. Gebyrene finnes det bare to av, et etableringsgebyr og månedlige terminomkostninger. Rentebetingelsene er det som først og fremst bestemmer om lånet blir gunstig eller ikke. Det rentetilbudet banken gir deg, er gjenstand for en individuell vurdering, der din kredittscore er den avgjørende faktoren. Jo bedre kredittscore, desto lavere renter får du.

Lånet blir ganske sikkert mye billigere enn kostnadene ved å bruke kredittkort, men samtidig dyrere enn normale bil- og boliglån.

Slik går du frem

Skal du låne penger raskt, har du flere gode banker å henvende deg til. Søknadsskjema finner du på nett, og de tar kun et par minutter å sende inn. Svaret får du med en gang fra de fleste bankene, så lenge du søker innen åpningstiden. Ha klart kopier av siste lønnsslipp og selvangivelse, i tilfelle banken ber om dette. Signerer du med BankID, får du den raskeste behandlingstiden av søknaden din.

Mer deg at selv om kredittscoren din er den avgjørende faktoren for rentebetingelsene, kan det være markante forskjeller på tilbudene fra den enkelte bank til en annen. Derfor lønner det seg å sammenligne flere tilbud. Søknaden er uforpliktende, så det koster ingenting å ta seg tid til dette.

You haven't connected an Adservice account on the setting page - please connect your Adservice account and try again.
Posted in Artikler